Hva finnes i fjæra? Skattejakt og tangpressing med eksperter!

Illustrasjons-/bannerbilde for Hva finnes i fjæra? Skattejakt og tangpressing med eksperter!

Bli med når vi utforsker livet i fjæra og lager kunst av tang og tare! I anledning Forskningsdagene 2023 inviterer vi til en hyggelig formiddag ved Botanisk stasjon i Telegrafbukta, med aktivitet for hele familien. 

TANGPRESSING 
Visste du at tang kan ha mange ulike farger? Mengden sollys som treffer tang og alger avgjør hvilken farge de får. Høyest oppe i fjærsonen får tanga mest lys, og der finner man de grønne og brune artene. Lenger ned, hvor det er mindre lys, finner man de røde. Uansett farge blir tanga til imponerende kunst når det brettes ut og legges i press. Vi har med oss alt du trenger for å lage et helt unikt kunstverk. 

SKATTEJAKT I FJÆRA 
Bli med på skattejakt med de dyktige forskerne og stipendiatene ved Norges arktiske universitetsmuseum! Vi har med skikkelig gode mikroskoper som kan brukes for å undersøke funnene etterpå. 

KAFFE & VARM SAFT 
Vi åpner et hyggelig naust og serverer varm saft og kaffe. Kanskje du har noen spørsmål til marinebiologene? Ta gjerne med matpakke om du ønsker litt å spise. 

 
Du finner oss ved siden av Botanisk stasjon, som er rett nedenfor parkeringsplassen i Telegrafbukta. Det er gratis å delta, og alle er hjertelig velkommen. 

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2023, som har tema ENERGI. På dette arrangementet har vi fokus på energi i havet og hvordan energi fra sola (lys) har betydning for alt liv i havet. 

When: 01.10.23 at 11.00–14.00
Where: Botanisk stasjon i Telegrafbukta
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests, Invited, Unit
Contact: Siri Asphaug Holmøy
E-mail: siri.a.holmoy@uit.no
Add to calendar