Webinar: Forebygging av ungdomskriminalitet og rusutvikling i et tverretatlig perspektiv

Illustrasjons-/bannerbilde for Webinar: Forebygging av ungdomskriminalitet og rusutvikling i et tverretatlig perspektiv
Mostphotos

Den senere tid har det vært mye fokus på en bekymringsfull økning i ungdomskriminaliteten, og at ungdom som begår kriminalitet og ruser seg ofte er yngre enn før. Forebygging fremheves i mange sammenhenger som en nøkkelkomponent for å redusere og hindre utvikling av rus- og kriminalitet blant unge.

Målet med webinaret er å tilby teoretiske perspektiver på ungdomskriminalitet kombinert med en praktisk tilnærming til forebygging av ungdomskriminalitet, forankret i tverretatlig samarbeid. Webinaret tar utgangspunkt i følgeforskning på det tverretatlige profesjonsfellesskapet U16 i Tromsø kommune, som også belyser juridiske perspektiver. Følgende artikkel kan gjerne leses i forkant av webinaret: Samtykke fra mindreårige: Implikasjoner rundt barns samtykke til informasjonsdeling i tverretatlig samarbeid: Tidsskrift for familierett, arverett og barnevernrettslige spørsmål: Vol 21, No 4 (idunn.no)  

Webinaret passer for ansatte som jobber kriminalitets- og rusforebyggende i barn- og ungefeltet, eksempelvis skole,  barnevern, helsetjenester, politi, fritid, utekontakten med flere.

Foreleser: Førsteamanuensis Inger Marie Holm

For flere webinarer, se RKBU/RBUPs felles nettsted kunnskapombarn.no: Webinarer - Kunnskap om barn og unge fra RKBU og RBUP

When: 27.09.24 at 10.00–11.00
Where: Zoom
Location / Campus: Digital
Target group: Guests, Invited
Contact: Anne Hartviksen
E-mail: anne.hartviksen@uit.no

Meld meg på
Add to calendar