Forskningsdagene 2022: campus Narvik

Forskningsdagene 2022 går av stabelen fra 21. september til 2. oktober 2022.

Hav er tema for Forskningsdagene 2022. Mange i Norge er glade i havet. Nå vil vi at enda flere skal få kunnskap om - og bli opptatt av det. Under årets festival skal vi vise frem den beste havforskningen Norge har å by på.

Forskningsdagene 2022 går av stabelen fra 21. september til 2. oktober 2022.

Hav er tema for Forskningsdagene 2022.
 
Mange i Norge er glade i havet. Nå vil vi at enda flere skal få kunnskap om - og bli opptatt av det. Under årets festival skal vi vise frem den beste havforskningen Norge har å by på. Selv om mye er ukjent når det gjelder havet, så er det også utrolig mye vi vet og kjenner til - og norske forskere er blant de beste på hav i verden. Havet har alltid vært viktig for Norge, og det blir ikke mindre viktig fremover. Havet er vår opprinnelse, og det er nesten ikke mulig å overvurdere havets betydning for alt liv på jorda. Havet er også avgjørende fordi det gir mat til mennesker og andre arter, og det er grunnlag for de store værsystemene som sørger for nedbør over hele kloden. Havet har stor kulturell betydning for nordmenn, og havnæringer har avgjørende betydning for nasjonaløkonomien i Norge.
 
Ved UiT Narvik får du i denne perioden oppleve forskning knyttet til hav og vann som gjøres ved universitetet. Vi har også gleden av å samarbeide med campus Harstad om ulike arrangementer og foredrag.
 

Fakta om Forskningsdagene:

  • Forskningsdagene er en viktig plattform for forskningskommunikasjon i Norge, og brukes av blant annet universiteter, høyskoler, utdanningsinstitusjoner, forskningsinstitutter, museer og biblioteker som forteller ulike målgrupper om forskning under festivalen.
  • Årets festivaldatoer: 21. september – 2. oktober 2022
  • Festivalen arrangeres i år for 28. gang
  • Årets tema er hav
  • De aller fleste arrangementene er gratis og åpne for alle.
  • Festivalen ledes av Forskningsrådet
 
Mer informasjon og program kommer!
Starts: 21.09.22 at 10.00
Ends: 02.10.22 at 10.00
Where: Campus Narvik, Biblioteket
Location / Campus: Digital, Narvik
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Contact: Audun Reigstad
E-mail: audun.reigstad@uit.no
Add to calendar