Webdesigner
En webdesigner kan jobbe både med innhold og design på nettsiden, og mange webdesignere har også mye kompetanse på programmering. Noen ganger skiller man mellom webdesigner og webutvikler eller systemutvikler med tanke på disse arbeidsoppgavene. Webutvikleren har gjerne mer kompetanse på programmering, mens webdesigneren kan mye om design av nettsider.
Hvordan arbeidsdagen ser ut avhenger av hvor du jobber. Dersom du driver et eget selskap, vil en del av tiden gå til å ha kontakt med kundene og til markedsføring av firmaet. Er du derimot ansatt i et større firma som leverer tjenester innen webdesign, vil du i hovedsak jobbe med utvikling og design.
Vanlige arbeidsoppgaver for en webdesigner:
- lage spesifikasjoner av bestillinger
- tegne skisser, skjermbilder, prototyper med mer
- designe brukervennlige nettsider og applikasjoner
- gjennomføre brukertester, overvåke og analysere bruk av nettsider
- kundemøter og kundekontakt
En webdesigner må ha forståelse for brukernes atferd på internett, og være i stand til å lage nettsider som gjør brukeropplevelsen best mulig.
Webdesigneryrket er i rask utvikling. Det er viktig å holde seg oppdatert, både når det gjelder teknikk og programvare, og på hvordan internettbrukere navigerer og leter etter informasjon på nettsider.
Kunnskap om interaksjonsdesign er en fordel. Webdesigner har fellestrekk med grafisk designer, mediedesigner, front end-utvikler og interaksjonsdesigner. Mange av dagens webdesignere er utdannet som interaksjonsdesigner.
Hvor kan jeg jobbe?Som webdesigner kan du være ansatt i bedrifter som selger webdesigntjenester til andre bedrifter, eller du kan være ansatt i store bedrifter med behov for egne webdesignere. Du kan også drive eget foretak, som selvstendig næringsdrivende.
Yrkesbeskrivelsen er basert på åpne data fra utdanning.no og er underlagt Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Teksten vedlikeholdes på utdanning.no.
- Other study related pages
-
Entire studies at UiT
-
Continuing education
-
What do you want to become?