No picture, placeholder image
No picture, placeholder image
The Norwegian College of Fishery Science torbjorn.tobiassen@uit.no

Torbjørn Inge Tobiassen



  • Tonje Kristin Jensen, Jesse Brinkhof, Stein-Kato Lindberg, Torbjørn Inge Tobiassen, Karsten Heia, Stein Harris Olsen et al.:
    Effect of the T90-codend on the catch quality of cod (Gadus morhua) compared to the conventional codend configuration in the Barents Sea bottom trawl fishery
    Fisheries Research 2022 ARKIV / DOI
  • Margrethe Esaiassen, Tonje Kristin Jensen, Venil T. Eilertsen, Roger B. Larsen, Stein Harris Olsen, Torbjørn Inge Tobiassen :
    The Effect of Buffer Towing on Quality Aspects of Frozen and Thawed Atlantic Cod (Gadus Morhua)
    Journal of Aquatic Food Product Technology 2022 ARKIV / DOI
  • Tonje Kristin Jensen, Torbjørn Inge Tobiassen, Karsten Heia, Kajsa Møllersen, Roger B. Larsen, Margrethe Esaiassen :
    Effect of Codend Design and Postponed Bleeding on Hemoglobin in Cod Fillets Caught by Bottom Trawl in the Barents Sea Demersal Fishery
    Journal of Aquatic Food Product Technology 2022 ARKIV / DOI
  • Ragnhild Aven Svalheim, Erik Burgerhout, Karsten Heia, Sjúrður Joensen, Stein Harris Olsen, Heidi Nilsen et al.:
    Differential response to air exposure in crowded and uncrowded Atlantic cod (Gadus morhua): Consequences for fillet quality.
    Food Bioscience 2019 ARKIV / DOI
  • Margrethe Esaiassen, Sjúrður Joensen, Silje Kristoffersen, Gustav Martinsen, Torbjørn Inge Tobiassen, Heidi Nilsen :
    Fangstskadevurdering av snurrevadfisk
    2024 ARKIV
  • Torbjørn Inge Tobiassen, Sjúrður Joensen, Silje Kristoffersen, Gustav Martinsen, Kristin Beate Hansen, Stein Harris Olsen et al.:
    Kvalitetsutfordringer på stor snurrevadtorsk - årsaker og mulige tiltak
    2024 ARKIV
  • Tonje Kristin Jensen, Margrethe Esaiassen, Sjúrður Joensen, Rowan Peter Romeyn, Karsten Heia, Torbjørn Inge Tobiassen et al.:
    Evaluering av fangstskader ved bruk av hyperspektral avbildning
  • Torbjørn Inge Tobiassen, Silje Kristoffersen, Stein Harris Olsen, Sjúrður Joensen, Gustav Martinsen, Margrethe Esaiassen et al.:
    Large cod more susceptible to Injuries in seine fishing
    2023
  • Gorana Drobac, Sherry Stephanie Chan, Torbjørn Inge Tobiassen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Trond Løvdal, Izumi Sone et al.:
    The effect of subchilling and storage conditions of brown trout (Salmo trutta) on shelf life
    2023
  • Kristin Beate Hansen, Tonje Kristin Jensen, Torbjørn Inge Tobiassen, Gustav Martinsen, Sjúrður Joensen, Silje Kristoffersen et al.:
    Weight gain of Atlantic cod (Gadus morhua L.) during storage in refrigerated seawater (RSW) and drip loss during further storage on ice
    2023
  • Margrethe Esaiassen, Kristin Beate Hansen, Tonje Kristin Jensen, Torbjørn Inge Tobiassen, Sjúrður Joensen, Gustav Martinsen et al.:
    Drypptap på hvitfisk ved lagring og transport
    2023
  • Margrethe Esaiassen, Ingrid Marie Pettersen, Vilde Synnøve Aaknes, Torbjørn Inge Tobiassen, Gustav Martinsen, Stein Harris Olsen :
    Live storage of European plaice - welfare and quality
    2023
  • Torbjørn Inge Tobiassen, Silje Kristoffersen :
    Stor torsk mest utsatt for skader i snurrevadfiske
    Kyst og fjord 03. November 2022
  • Tatiana Nikolaevna Ageeva, Stein-Kato Lindberg, Gustav Martinsen, Heidi Nilsen, Torbjørn Inge Tobiassen, Sjúrður Joensen :
    Hvor ofte bør man røkte levende torsk? Hvordan oppholdstid i sjø etter død påvirker kvaliteten
    2022
  • Tatiana Nikolaevna Ageeva, Stein-Kato Lindberg, Gustav Martinsen, Heidi Nilsen, Torbjørn Inge Tobiassen, Sjúrður Joensen :
    Live-caught cod that dies in cages, The effect of retention times in seawater upon quality
    2022
  • Tonje Kristin Jensen, Jesse Brinkhof, Stein-Kato Lindberg, Torbjørn Inge Tobiassen, Karsten Heia, Stein Harris Olsen et al.:
    Effect of the T90-codend on the catch quality of cod (Gadus morhua) compared to the conventional codend configuration in the Barents Sea bottom trawl fishery
    2022
  • Torbjørn Inge Tobiassen, Leif Rune Løland :
    Forskarar om den forhatte laksen: - Ein super matfisk
    05. January 2022 FULLTEKST
  • Torbjørn Inge Tobiassen :
    Nofima mener pukkellaksen er en ypperlig matfisk
    13. January 2022 FULLTEKST
  • Svein Kristian Stormo, Anette Hustad, Torbjørn Inge Tobiassen :
    Bedøvelse ved ultra-lav temperatur – Faglig sluttrapport
    2022 ARKIV
  • Margrethe Esaiassen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Gustav Martinsen, Heidi Nilsen, Torbjørn Inge Tobiassen, Sjúrður Joensen :
    Kvalitet på levendelevert torsk som dør i merd – Hvordan ulik oppholdstid i sjøvann etter død påvirker kvaliteten
    2022 ARKIV
  • Morten Heide, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Margrethe Esaiassen, Øystein Hermansen, Anette Hustad, Sjúrður Joensen et al.:
    Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk – Innledende undersøkelser om kvalitet, markedsoppfattelse og økonomi
    2022 ARKIV
  • Torbjørn Tobiassen, Silje Kristoffersen, Sjúrður Joensen, Gustav Martinsen, Stein Harris Olsen :
    Kvalitetsutfordringer med stor snurrevadtorsk - Kunnskapsstatus fra tidligere forskning
    2021 ARKIV
  • Svein Kristian Stormo, Gustav Martinsen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Torbjørn Tobiassen :
    Lakefrysing av sjømat
    2021 ARKIV
  • Silje Kristoffersen, Torbjørn Tobiassen :
    Kvalitetsutfordringer i forbindelse med snurrevadfangst
    2021
  • Torbjørn Tobiassen, Silje Kristoffersen, Sjúrður Joensen, Gustav Martinsen, Stein Harris Olsen :
    Skader på snurrevadtorsk
    2021
  • Sjúrður Joensen, Bjørn Inge Bendiksen, Gustav Martinsen, Torbjørn Tobiassen, Heidi Nilsen :
    Fangstskaderegistrering 2014–2020 - Vurdering av kvalitetstilsyn i regi av Norges Råfisklag
    2021 ARKIV
  • Torbjørn Inge Tobiassen, Sten Ivar Siikavuopio :
    Pukkellaks: Ypperlig matfisk
    Næringsnytte 2021
  • Stein Harris Olsen, Sten Ivar Siikavuopio, Torbjørn Tobiassen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Karsten Heia :
    Kvalitet på regnbueørret oppdrettet i sjø – holdbarhet (QIM), filetfarge og muskeltekstur
    2021 ARKIV
  • Stein Harris Olsen, Torbjørn Tobiassen, Frode Sandvik, Monika Kaldberg, Anette Hustad, Karsten Heia et al.:
    Ekstra tilskudd med astaxanthin i fôret til regnbueørret før sluttmodningen - Kvalitet på rogn og muskel
    2020 ARKIV
  • Heidi Nilsen, Sten Ivar Siikavuopio, Sjúrður Joensen, Gustav Martinsen, Torbjørn Tobiassen, Tatiana Nikolaevna Ageeva et al.:
    Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019
    2020 ARKIV
  • Edgar Henriksen, Marianne Svorken, Geir Sogn-Grundvåg, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Torbjørn Tobiassen, Karsten Heia et al.:
    Fartøyenes fangst- og føringskapasitet og kvalitet på landet hvitfisk. Bedre kvaliteten på landinger av hvitfisk fra kystflåten
    2020 ARKIV
  • Stein Harris Olsen, Sten Ivar Siikavuopio, Torbjørn Tobiassen, Karsten Heia, Anette Hustad, Monica Kalberg :
    Tidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel
    2019 ARKIV
  • Torbjørn Tobiassen, Gustav Martinsen, Silje Kristoffersen, Anette Hustad, Stein Harris Olsen, Karsten Heia et al.:
    Levende levert hyse som er kontrollert slaktet gir store fortrinn under prosessering og kjølelagring
    2019 ARKIV
  • Torbjørn Tobiassen, Gustav Martinsen, Silje Kristoffersen, Anette Hustad, Karsten Heia, Stein Harris Olsen et al.:
    Kvantesprang for hysa - levendelevering
    2019
  • Sjúrður Joensen, Torbjørn Tobiassen, Bjørn Inge Bendiksen, Gustav Martinsen, Heidi Nilsen :
    Quality of catch as consequence of gear and gear handling
    2019
  • Sjúrður Joensen, Torbjørn Tobiassen, Bjørn Inge Bendiksen, Gustav Martinsen, Heidi Nilsen :
    Quality of catch as consequence of gear and gear handling
    2019
  • Torbjørn Tobiassen :
    Tre minutter utblødning kan være nok
    12. March 2019 FULLTEKST
  • Torbjørn Tobiassen, Gustav Martinsen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Anette Hustad, Tor Hatten Evensen, Karsten Heia et al.:
    Utblødning av torsk på 3 minutter gir topp kvalitet
    2018
  • Edgar Henriksen, Torbjørn Tobiassen :
    Hundrevis av millioner går tapt
    Næringsnytte 2018 FULLTEKST / OMTALE
  • Torbjørn Tobiassen, Anette Hustad, Tor Hatten Evensen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Gustav Martinsen, Sjurdur Joensen et al.:
    Bedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
    2018 ARKIV
  • Stein Harris Olsen, Torbjørn Tobiassen, Tor Hatten Evensen, Sjurdur Joensen, Heidi Nilsen :
    Bygging av mellomlagringstank, rigging og praktiske tester (Optipro 3). Faglig sluttrapport
    2018 ARKIV
  • Torbjørn Tobiassen, Tor Hatten Evensen, Stein Harris Olsen, Karsten Heia, Sjurdur Joensen, Olafur Ingolfsson et al.:
    Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet
    2018 ARKIV
  • Stein Harris Olsen, Torbjørn Tobiassen :
    En kald fisk
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 2018 FULLTEKST
  • Ragnhild Aven Svalheim, Erik Burgerhout, Karsten Heia, Sjurdur Joensen, Stein Harris Olsen, Heidi Nilsen et al.:
    Stress of becoming food: Timing of euthanizing fish to secure good fillet quality
    2018
  • Sjurdur Joensen, Torbjørn Tobiassen, Stein Harris Olsen, Gustav Martinsen, Anette Hustad, Karsten Heia :
    Tenk levende - for å få kvalitet på fisken
    2018
  • Stein Harris Olsen, Torbjørn Tobiassen, Karsten Heia, Anette Hustad, Sten Ivar Siikavuopio :
    Kjølelagring av laks og regnbueørret – kvalitet og holdbarhet
    2018 ARKIV
  • Torbjørn Tobiassen, Gustav Martinsen, Silje Kristoffersen, Anette Hustad, Karsten Heia, Stein Harris Olsen et al.:
    Levende levert hyse gir store fortrinn under prosessering og kjølelagring
    2018
  • Torbjørn Tobiassen :
    Levering av levende hyse til kai
    2018
  • Karsten Heia, Torbjørn Tobiassen, Stein Harris Olsen :
    Blodig alvor for kvalitet på fisk
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 28. September 2017 FULLTEKST
  • Bjørn-Steinar Sæther, Torbjørn Tobiassen :
    Godt investert!
    Næringsnytte 2017 DATA / FULLTEKST

  • The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →



    Member of research group