
Nøstvold, Bjørg Helen
Bernt Arne Bertheussen,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Sustainability of a first-mover strategy in the emerging Norwegian snow crab industry
Brooks A. Kaiser,
Melina Kourantidou,
Dewan Ahsan,
Sergey Bakanev,
AnnDorte Burmeister,
Ginny L. Eckert
et al.:
Global ecological and economic connections in Arctic and sub-Arctic crab markets
Marine Policy 2021 DOI
Bjørg Helen Nøstvold,
Kristin Beate Hansen,
Sjúrður Joensen,
Jens Østli,
Margrethe Esaiassen
:
Likt og ulikt - vraking av saltfisk i Norge og Spania
Bjørg Helen Nøstvold,
Ingrid Kvalvik,
Morten Heide
:
Adding value from marketing origin of food from the Arctic Norway
Routledge 2021 DOI
David Natcher,
Ingrid Kvalvik,
Olafur Reykdal,
Kristin Beate Hansen,
Florent Govaerts,
Silje Elde
et al.:
The Arctic as a food-producing region
Routledge 2021 DOI
Bernt Arne Bertheussen,
Bjørg Helen Nøstvold,
Ida Maria Ruiken
:
Fishing for an institution-based first-mover advantage: The Norwegian snow crab case
Marianne Svorken,
Maria Alfredsen Høgstad,
Margrethe Esaiassen,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Alt på land
Gøril Voldnes,
Ingrid Kvalvik,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Taking care of a highly valuable resource throughout the value chain - Lack of market orientation in red king crab export?
Themistoklis Altintzoglou,
Izumi Sone,
Gøril Voldnes,
Bjørg Helen Nøstvold,
Geir Sogn-Grundvåg
:
Hybrid Surveys: A Method for the Effective Use of Open-Ended Questions in Quantitative Food Choice Surveys
Ingrid Kvalvik,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Arktisk mat spås stor fremtid
02. February 2020 FULLTEKST
Ingrid Kvalvik,
Bjørg Helen Nøstvold,
Anne-May Johansen
:
Stor framtid for arktisk mat
21. January 2020 FULLTEKST
Kristin Beate Hansen,
Bjørg Helen Nøstvold,
Sjúrður Joensen,
Margrethe Esaiassen
:
Kvalitetsoppfatning av saltfisk – Vurderer Norge og Spania kvalitet på saltfisk etter de samme kriterier?
Bjørg Helen Nøstvold
:
Et anstendig arbeidsmarked. Status og utfordringer
2020
Bjørg Helen Nøstvold
:
Social sustainability as a market driver
2019
Bjørg Helen Nøstvold,
Ingrid Kvalvik,
Morten Heide,
Florent Govaerts,
Kristin Beate Hansen,
Sigridur Dalmannsdottir
et al.:
Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
Bjørg Helen Nøstvold
:
Sosialt bærekraftige fiskerier
Næringsnytte 2019
Marianne Svorken,
Maria Høgstad,
Margrethe Esaiassen,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Increased utilization of residuals in the Norwegian white fish industry – how to get everything ashore?
2019
Bjørg Helen Nøstvold,
Anne Mette Ødegård,
Marianne Svorken,
Pirjo Honkanen,
Rolf Kristian Andersen,
James A. Young
:
Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
Bjørg Helen Nøstvold,
Marianne Svorken,
Anne Mette Ødegård,
Rolf Kristian Andersen,
James A. Young
:
Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry
Bjørg Helen Nøstvold
:
Hva er sosial bærekraft og hvorfor er det viktig for norsk fiskerinæring?
2019
Bjørg Helen Nøstvold
:
Hva er sosial bærekraft og hvorfor er det viktig for norsk fiskerinæring?
2019
David Natcher,
Yang Yang,
Jill Hobbs,
Kristin Beate Hansen,
Florent Govaerts,
Silje Elde
et al.:
The Arctic as a Food Producing Region. Final Project Report Prepared for the Arctic Council’s Sustainable Development Working Group
2019
Bjørg Helen Nøstvold
:
Documenting Social Sustainability in the Norwegian Wild Catch fisheries
2019
Bjørg Helen Nøstvold
:
Documenting Social Sustainability in the Norwegian Wild Catch fisheries
2019
Gøril Voldnes,
Bjørg Helen Nøstvold
:
How to optimally take care of a New shellfish Resource - the case of Norwegian Snowcrab
2019
Bjørg Helen Nøstvold
:
Hvordan dokumentere sosial bærekraft?
2018
Bjørg Helen Nøstvold
:
What to do when everything changes? Using a resource based view to explain strategy and behaviour during unexpected changes
2018
Bjørg Helen Nøstvold
:
How to do research on skeptical objects – the necessity of a qualitative approach
2018
Kristin Beate Hansen,
Bjørg Helen Nøstvold,
Sjúrður Joensen,
Margrethe Esaiassen
:
Do Norwegian salted fish fulfill Spanish demands?
2018
Bjørg Helen Nøstvold
:
Presentasjon av prosjektet Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring (SocSus)
2018
Bjørg Helen Nøstvold
:
Resultater fra intervjuer i UK januar 2018
2018
Silje Elde,
Ingrid Kvalvik,
Bjørg Helen Nøstvold,
Rune Rødbotten,
Sigridur Dalmannsdottir,
Hilde Halland
et al.:
The Arctic as a Food Producing Region. Phase 1: Current status in five Arctic countries
Pirjo Honkanen,
Bjørg Helen Nøstvold,
Anne Mette Ødegård
:
Krav til sosial bærekraft i fangstbasert fiskerinæring
2017
Themistoklis Altintzoglou,
Izumi Sone,
Gøril Voldnes,
Bjørg Helen Nøstvold,
Geir Sogn-Grundvåg
:
Do Japanese consumers evaluate the quality of packed mackerel fillets?
2017
Pirjo Honkanen,
Anne Mette Ødegård,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Krav til sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
Faglig sluttrapport
2017 FULLTEKST
Bjørg Helen Nøstvold,
Ingrid Kvalvik,
Rune Rødbotten,
Eivind Uleberg,
Sigridur Dalmansdottir
:
Opportunities for Arctic Food production
2017
Bjørg Helen Nøstvold
:
Fra lusespiser til middagsmat
2017
Sjurdur Joensen,
Bjørg Helen Nøstvold,
Torbjørn Tobiassen,
Bjørn Inge Bendiksen,
Heidi Nilsen
:
Råstoffkvalitet på torsk fra kystfartøy. Evaluering av effekten av kvalitetstilsynet i regi av Norges Råfisklag
Bjørg Helen Nøstvold,
Gøril Voldnes
:
Market opportunities for Norwegian Snow Crab - Applying market orientation to optimize a New and evolving industry
2017
Themistoklis Altintzoglou,
Izumi Sone,
Gøril Voldnes,
Bjørg Helen Nøstvold,
Geir Sogn-Grundvåg
:
Hybrid surveys; a method for the effective use of open-ended questions in quantitative surveys
2017
Eivind Uleberg,
Sigridur Dalmannsdottir,
Hilde Halland,
Bjørg Helen Nøstvold,
Rune Rødbotten,
Ingrid Kvalvik
:
Marketing Arctic Food Quality
2017
Bjørg Helen Nøstvold
:
Nofima and scientific interest in large arctic crabs
2017
Bjørg Helen Nøstvold
:
Post use of Lumpfish – from eating lice to served for dinner
2017
Bjørg Helen Nøstvold
:
Could the use of quantiative methods create «Fake News» in measuring the market orientation of SMEs producing food?
2017
Bjørg Helen Nøstvold,
John Roald Isaksen
:
Norsk industrifisk til Polen
2016
Bjørg Helen Nøstvold
:
Sør-Korea vil ha levende sjømat
Næringsnytte 2016 FULLTEKST
Bjørg Helen Nøstvold
:
Norsk industrifisk til Polen
2016
Gøril Voldnes,
Bjørg Helen Nøstvold
:
Markedsforskning ved Nofima - markedsresultater og trender
2016
Bjørg Helen Nøstvold,
Ingrid Kvalvik,
Gøril Voldnes,
Anna Reibo Jentoft
:
Etterbruk av rognkjeks - Fra lusespiser til middagsmat
Bjørg Helen Nøstvold,
Gøril Voldnes,
Ingrid Kvalvik,
James A. Young
:
Extending the market orientation approach - the case of live seafood
2016
The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →