No picture, placeholder image
No picture, placeholder image
The Norwegian College of Fishery Science bjorg.h.nostvold@uit.no Tromsø

Nøstvold, Bjørg Helen



  • Bernt Arne Bertheussen, Bjørg Helen Nøstvold :
    Sustainability of a first-mover strategy in the emerging Norwegian snow crab industry
    Ocean and Coastal Management 2021 ARKIV / DOI
  • Brooks A. Kaiser, Melina Kourantidou, Dewan Ahsan, Sergey Bakanev, AnnDorte Burmeister, Ginny L. Eckert et al.:
    Global ecological and economic connections in Arctic and sub-Arctic crab markets
    Marine Policy 2021 DOI
  • Bjørg Helen Nøstvold, Kristin Beate Hansen, Sjúrður Joensen, Jens Østli, Margrethe Esaiassen :
    Likt og ulikt - vraking av saltfisk i Norge og Spania
    Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2021 FULLTEKST / ARKIV
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Morten Heide :
    Adding value from marketing origin of food from the Arctic Norway
    Routledge 2021 DOI
  • David Natcher, Ingrid Kvalvik, Olafur Reykdal, Kristin Beate Hansen, Florent Govaerts, Silje Elde et al.:
    The Arctic as a food-producing region
    Routledge 2021 DOI
  • Bernt Arne Bertheussen, Bjørg Helen Nøstvold, Ida Maria Ruiken :
    Fishing for an institution-based first-mover advantage: The Norwegian snow crab case
    Ocean and Coastal Management 2020 ARKIV / DOI
  • Marianne Svorken, Maria Alfredsen Høgstad, Margrethe Esaiassen, Bjørg Helen Nøstvold :
    Alt på land
    Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2020 ARKIV / FULLTEKST
  • Gøril Voldnes, Ingrid Kvalvik, Bjørg Helen Nøstvold :
    Taking care of a highly valuable resource throughout the value chain - Lack of market orientation in red king crab export?
    Marine Policy 2020 ARKIV / DOI
  • Themistoklis Altintzoglou, Izumi Sone, Gøril Voldnes, Bjørg Helen Nøstvold, Geir Sogn-Grundvåg :
    Hybrid Surveys: A Method for the Effective Use of Open-Ended Questions in Quantitative Food Choice Surveys
    Journal of International Food & Agribusiness Marketing 2018 ARKIV / DOI
  • Ingrid Kvalvik, Bjørg Helen Nøstvold :
    Arktisk mat spås stor fremtid
    02. February 2020 FULLTEKST
  • Ingrid Kvalvik, Bjørg Helen Nøstvold, Anne-May Johansen :
    Stor framtid for arktisk mat
    21. January 2020 FULLTEKST
  • Kristin Beate Hansen, Bjørg Helen Nøstvold, Sjúrður Joensen, Margrethe Esaiassen :
    Kvalitetsoppfatning av saltfisk – Vurderer Norge og Spania kvalitet på saltfisk etter de samme kriterier?
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Et anstendig arbeidsmarked. Status og utfordringer
    2020
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Social sustainability as a market driver
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Morten Heide, Florent Govaerts, Kristin Beate Hansen, Sigridur Dalmannsdottir et al.:
    Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Sosialt bærekraftige fiskerier
    Næringsnytte 2019
  • Marianne Svorken, Maria Høgstad, Margrethe Esaiassen, Bjørg Helen Nøstvold :
    Increased utilization of residuals in the Norwegian white fish industry – how to get everything ashore?
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold, Anne Mette Ødegård, Marianne Svorken, Pirjo Honkanen, Rolf Kristian Andersen, James A. Young :
    Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
  • Bjørg Helen Nøstvold, Marianne Svorken, Anne Mette Ødegård, Rolf Kristian Andersen, James A. Young :
    Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Hva er sosial bærekraft og hvorfor er det viktig for norsk fiskerinæring?
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Hva er sosial bærekraft og hvorfor er det viktig for norsk fiskerinæring?
    2019
  • David Natcher, Yang Yang, Jill Hobbs, Kristin Beate Hansen, Florent Govaerts, Silje Elde et al.:
    The Arctic as a Food Producing Region. Final Project Report Prepared for the Arctic Council’s Sustainable Development Working Group
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Documenting Social Sustainability in the Norwegian Wild Catch fisheries
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Documenting Social Sustainability in the Norwegian Wild Catch fisheries
    2019
  • Gøril Voldnes, Bjørg Helen Nøstvold :
    How to optimally take care of a New shellfish Resource - the case of Norwegian Snowcrab
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Hvordan dokumentere sosial bærekraft?
    2018
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    What to do when everything changes? Using a resource based view to explain strategy and behaviour during unexpected changes
    2018
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    How to do research on skeptical objects – the necessity of a qualitative approach
    2018
  • Kristin Beate Hansen, Bjørg Helen Nøstvold, Sjúrður Joensen, Margrethe Esaiassen :
    Do Norwegian salted fish fulfill Spanish demands?
    2018
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Presentasjon av prosjektet Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring (SocSus)
    2018
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Resultater fra intervjuer i UK januar 2018
    2018
  • Silje Elde, Ingrid Kvalvik, Bjørg Helen Nøstvold, Rune Rødbotten, Sigridur Dalmannsdottir, Hilde Halland et al.:
    The Arctic as a Food Producing Region. Phase 1: Current status in five Arctic countries
  • Pirjo Honkanen, Bjørg Helen Nøstvold, Anne Mette Ødegård :
    Krav til sosial bærekraft i fangstbasert fiskerinæring
    2017
  • Themistoklis Altintzoglou, Izumi Sone, Gøril Voldnes, Bjørg Helen Nøstvold, Geir Sogn-Grundvåg :
    Do Japanese consumers evaluate the quality of packed mackerel fillets?
    2017
  • Pirjo Honkanen, Anne Mette Ødegård, Bjørg Helen Nøstvold :
    Krav til sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring Faglig sluttrapport
    2017 FULLTEKST
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Rune Rødbotten, Eivind Uleberg, Sigridur Dalmansdottir :
    Opportunities for Arctic Food production
    2017
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Fra lusespiser til middagsmat
    2017
  • Sjurdur Joensen, Bjørg Helen Nøstvold, Torbjørn Tobiassen, Bjørn Inge Bendiksen, Heidi Nilsen :
    Råstoffkvalitet på torsk fra kystfartøy. Evaluering av effekten av kvalitetstilsynet i regi av Norges Råfisklag
  • Bjørg Helen Nøstvold, Gøril Voldnes :
    Market opportunities for Norwegian Snow Crab - Applying market orientation to optimize a New and evolving industry
    2017
  • Themistoklis Altintzoglou, Izumi Sone, Gøril Voldnes, Bjørg Helen Nøstvold, Geir Sogn-Grundvåg :
    Hybrid surveys; a method for the effective use of open-ended questions in quantitative surveys
    2017
  • Eivind Uleberg, Sigridur Dalmannsdottir, Hilde Halland, Bjørg Helen Nøstvold, Rune Rødbotten, Ingrid Kvalvik :
    Marketing Arctic Food Quality
    2017
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Nofima and scientific interest in large arctic crabs
    2017
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Post use of Lumpfish – from eating lice to served for dinner
    2017
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Could the use of quantiative methods create «Fake News» in measuring the market orientation of SMEs producing food?
    2017
  • Bjørg Helen Nøstvold, John Roald Isaksen :
    Norsk industrifisk til Polen
    2016
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Sør-Korea vil ha levende sjømat
    Næringsnytte 2016 FULLTEKST
  • Bjørg Helen Nøstvold :
    Norsk industrifisk til Polen
    2016
  • Gøril Voldnes, Bjørg Helen Nøstvold :
    Markedsforskning ved Nofima - markedsresultater og trender
    2016
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Gøril Voldnes, Anna Reibo Jentoft :
    Etterbruk av rognkjeks - Fra lusespiser til middagsmat
  • Bjørg Helen Nøstvold, Gøril Voldnes, Ingrid Kvalvik, James A. Young :
    Extending the market orientation approach - the case of live seafood
    2016

  • The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →