Sjømat
Photo: Audun RikardsenKarl-Erik Eilertsen
Professor i Marin biokjemi/Sjømatvitenskap
Unit: The Norwegian College of Fishery Science
Sjømat og helse
- Ernæring og kardiovaskulær sykdom (+ andre livsstilssykdommer)
- Biologisk aktive forbindelser i sjømat og annen marin biomasse (inkl. restråstoff eller lite utnyttet biomasse)
- Effekter av prosessering og tilberedning
- Optimalisering av næringsinnhold/funksjonell mat
Bioprospektering
- MabCent-SFI; Søken etter marine forbindelser som motvirker hjerte-karsykdom (inflammasjon, oksidativt stress mm.)
Edel O. Elvevoll
Professor Næringsmiddelteknologi
Unit: The Norwegian College of Fishery Science
Ida-Johanne Jensen
Postdoktor - Sjømatvitenskap
Unit: The Norwegian College of Fishery Science
Sjømat og helse - med spesielt fokus på kardiovaskulær sykdom
Næringsinnhold i sjømat
Effekter av prosessering/tilberedning av mat
Bioaktive komponenter i mager sjømat
Andreas Langdal
Stipendiat
Unit: The Norwegian College of Fishery Science
- Miljømessig og sosial bærekraft
- Livssyklusanalyser
- Produksjon-, prossesering-, og transport av sjømat, og en fornøyd konsument av alle former for mat
- Mat kvalitet
- Næringsinnhold i mat og matprodukter
- Miljøgifter
- Kjemiske analyser
Ragnar Ludvig Olsen
Professor Dr. Philos, nesteleder Norges fiskerihøgskole
Unit: Faculty administration at Biosciences, Fisheries and Economics