Opprykk til professor

Sakkyndig kommisjon har funnet Harald Torsteinsen klart kompetent til professor i statsvitenskap.
Nilsen, Kjetil
Published: 01.02.16 00:00 Updated: 03.02.16 09:12
Harstad

Torsteinsen fikk fra 1.1.2013 tildelt et internt professorkvalifiserende stipend fra Høgskolen i Harstad. Stipendperioden løp fram til den 31.12.2015.  

 

Professor Harald Torsteinsen


Kommisjonen som har vurdert hans arbeid var ledet av professor Dag Ingvar Jacobsen (Universitetet i Agder) og bestod ellers av professor Knut H Mikalsen (UiT) og professor Astrid Marie Richardsen (BI). 

Tematisk ligger Torsteinsens forskning innen kommunal organisering og ledelse, hovedsakelig knyttet til hybride organisasjoner i en eller annen form – men likevel med et bredt tematisk spenn. 

Kommisjonen fremhever dessuten at Torsteinsen er aktiv på formidlingsfronten, med publisering i mange ulike kanaler - også internasjonalt. Hans forskning er i tillegg knyttet til aktuelle tema, både vitenskapelig og for praksisfeltet, understreker kommisjonen videre.

Harald Torsteinsen har vært nært knyttet til oppbyggingen av det som i dag er Master i ledelse ved UiT campus Harstad. Masterstudiet har sine røtter tilbake til studiet i Ledelse og organisasjon ved Høgskolen i Harstad i 1989, og senere videreutdanning i ledelse, der Torsteinsen var sentral helt fra starten av. 

I dag er Harald Torsteinsen tilknyttet Institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, men har sitt daglige virke ved UiT campus Harstad. Torsteinsen har også en såkalt II-stilling ved Høgskolen i Molde.  

Nilsen, Kjetil
Published: 01.02.16 00:00 Updated: 03.02.16 09:12
Harstad