INVITASJON: Norges el-fly nummer to og tre skal døpes

Endelig er el-flyene våre ankommet Bardufoss, og dere er invitert i dåpen! Nå setter vi i gang forskningsprosjektet som skal teste hvordan elektriske fly oppfører seg i arktisk klima og terreng.

University of Tromsø School of Aviation (UTSA) samarbeider med ARC for å gjøre flyvningene mest mulig miljøvennlig. Flyene skal nemlig lades ved hjelp av energi fra egen solcellepark.

– Det er en del av overgangen fra fossil til fornybar energi. I tillegg til solceller skal vi teste ut batterilagring på flyene. Med batteriene som er i flyet nå er rekkevidden i overkant av en time, men det er uten å ta høyde for temperatur og vær her nord, forklarer Yngve Birkelund, instituttleder ved Institutt for teknologi og sikkerhet på UiT.

Les her for utfyllende nyhetssak om de nye el-flyene og forskningsprosjektet.

Pressen inviteres til flydåp

Dato: Onsdag 2. oktober

Tid: 12:00–13:30

Sted: UiT Norges arktiske universitet, Bardufoss

Programmet inneholder flydåp med tale, kort presentasjon av prosjektet og omvisning på hangaren og testflyvning av de nye flyene. Det vil være muligheter for pressen å ta bilder, filme og gjøre intervjuer. Fra universitetsledelsen vil viserektor Kriss Rokkan være til stede.

Kontaktpersoner:

Yngve Birkelund, instituttleder teknologi og sikkerhet

E-post: yngve.birkelund@uit.no

Lise Lotte Henriksen, kommunikasjonsrådgiver