Åse kjører Finnmarksløpet for UiT

11.12.19 Magne Kveseth

UiT i Alta og hundekjører Åse Østvold har inngått en profileringsavtale for Finnmarksløpet 2020. Hundeløpet feirer 40 år, og UiT satser på ekstra fokus for lærerutdanningene ved UiT.

Hundekjøring UiT Åse Østvold
Rune Sundelin som leder UiT i Alta har inngått avtale med Åse Østvold som skal profilere UiT under løpet. Til høyre er universitetslektor Ingvild Lakseide Fossøy, som underviser ved Idrettshøgskolen i Alta. Foto: Magne Kveseth

Åse Østvold som er lærerutdannet ved UiT i Alta, skal kjøre Finnmarksløpet 1200 neste år. Løpet er Europas lengste sledehundløp og feirer 40-årsjubileum i 2020. Østvold kjører for Bech's Racing Kennel med tilhold i Mathisdalen i Alta. Til daglig arbeider hun som pedagog ved Laksens Hus i Alta. 

Campusleder Rune Sundelin ved UiT i Alta er godt fornøyd med at nettopp Åse Østvold blir UiTs «egen» kjører på den lengste distansen. Østvold har ellers to øvrige ordinære sponsoravtaler for sin deltakelse i Finnmarksløpet.

– Dette har vi tro på vil bety et ekstra engasjement for alle de studentene ved UiT som deltar som frivillige under Finnmarksløpet, både de friluftslivsstudentene som skal være på sjekkpunkt og mediestudentene som følger iFinnmark sitt mobile studio som fotografer og reportere, sier Sundelin.

UiT Finnmarksløpet Sundelin Østvold
Her skriver Åse Østvold og Rune Sundelin under på hver sin likelydende avtale om partnerskap mellom UiT campus Alta og Åse som skal kjøre 1200-kilometeren i Finnmarksløpet. Foto: Magne Kveseth

Vil synliggjøre UiT

Planen for samarbeidsavtalen med hundekjøreren, er at Østvold skal forelese for studenter og ansatte ved UiT etter at hun er vel i mål.

Østvold vil også sørge for at UiTs logo blir godt synlig på sleden, og det er meningen at hun skal kjøre med slagordet «Bli lærer du også» på jakke, lue eller sledetrekk.

– Det er vårt håp og ønske at ansatte og studenter ved UiT skal følge litt ekstra godt med når Åse starter ut på den lengste distansen for Finnmarksløpet. Vi har også avtalt at vi skal følge med når Åse forbereder seg før løpsstart, sier Sundelin.

UiT har for øvrig vært elitepartner til Finnmarksløpet siden 2014.

Les også: UiT fortsetter samarbeidet med Finnmarksløpet i tre år 

På Twitter   #norgesarktiske