Lørdagsuniversitetet: Elektriske fly i Nord-Norge – vår grønne transportrevolusjon?

Kan elektriske fly være redningen for kortbanenettet, og for effektiv og miljøvennlig transport i nord?

Det er ett av spørsmålene vi tar for oss i denne utgaven av Lørdagsuniversitetet.

Norge har markert seg som et av de fremste landene i å bruke elektriske biler. Kan vi gjenskape den samme suksessen med fly? Du er hjertelig velkommen til å lære mer om muligheter og utfordringer, og nasjonale og internasjonale trender knyttet til elektrifisering av luftfarten – og ikke minst erfaringer fra vår egen satsing på Bardufoss.

Instituttleder Yngve Birkelund og førsteamanuensis Clara Good i luftfartsteknologi, presenterer forskningsprosjektet som gjorde at UiT kjøpte inn to elektriske fly, og hvordan universitetet med dette bidrar til å dytte transportnæringen i en grønnere retning.

When: 04. April 2020 kl. 13.00–14.00
Where: Rødbanken, festsalen