Forbedringsstimuli - UiTs forbedringsnettverk: "Mål og gevinster - er det så nøye da?"

Velkommen til høstens andre Forbedringsstimuli - en læringsarena i UiTs forbedringsnettverk. Tema for denne workshopen er mål og gevinster, og hvilken rolle de spiller i forbedringsarbeid.

Skattekart

Å sette mål og identifisere gevinster kan være vanskelig, men likefullt viktig i alt forbedringsarbeid. Mål angir ønsket resultat, og gevinstene tilkjennegir de konkrete resultatene av arbeidet. I mange sammenhenger, både i og utenfor UiT, ser vi at det til tider er forvirring om hva som er mål, gevinster, tiltak, produkter og målinger. Det er ikke uvanlig at mål formuleres som tiltak og motsatt. Gjennom denne workshopen får du en kort introduksjon til disse begrepene og et enkelt verktøy for å skille mellom de.  Som vanlig blir det også tid både til øving og refleksjon sammen med de andre deltakerne, blant annet om hvordan man kan sette gode mål.

Forbedringsnettverket møtes ca. annenhver måned. Ambisjonen er at nettverket skal bidra til inspirasjon til videre forbedringsarbeid i egen arbeidshverdag, og at du lærer mer om forbedringsarbeid og øker egen kompetanse. Vi legger opp til aktive møter der du får mulighet til å diskutere og dele erfaringer med kollegaer.

Etter påmelding vil du få tilsendt møteinvitasjon med møtelenke.

Agenda:

  • Velkommen
  • Innspill: Om mål og gevinster i forbedringsarbeid m/eksempler. Presentasjon av et enkelt verktøy
  • Praksis: Vi øver på å benytte verktøyet for å forstå sammenheng mellom mål, gevinster, tiltak, produkt og målinger
  • Refleksjon om å sette gode mål
  • Oppsummering og avslutning
When: 12.10.22 at 14.15–15.45
Where: Online workshop
Location / Campus: Digital
Target group: Employees
Contact: Svein Are Tjeldnes

Registration
Deadline: 12.10.2022
Deadline has been reached. Sorry
Add to calendar