Konsen Sinfonietta: Into the blue // VÅRLYD - KONSEN MUSIKKFEST

Konsert med Konsen Sinfonietta og solister
Lars Lien (saxofon) og Geir Davidsen (euphonium).
Musikalsk leder/dirigent: Rolf Borch
Rødbankens festsal, 18.4. kl. 19.00. Gratis inngang.

OM PROGRAMMET:
Karsten Brustad: fài
Urfremføring med Konsens egne Lars Lien og Geir Davidsen som solister. "fài" er en rapsodisk og finstemt dobbelkonsert for saxofon og eufonium.
Øyvind Torvund: Into the blue
Norgespremiere på Øyvind Torvunds lekne og ydmyke "Into the Blue", som er skrevet i etterkant av legendariske Burt Bacharachs bortgang. Øyvind Torvund er festspillkomponist på festspillene i Bergen i år.
Erwin Schulhoff: Fra Suite for orkester, op. 37.
En 1920-talls klassisk jazzflørt ispedt litt dada, litt Kurt Weill og litt Bartok.
Joakim Agnas: Tango
En fengende tango skrevet til Stocholm Chamber Brass, og tilpasset vår besetning for anledningen.
Henrik Strindberg: Hjärtats Slag (for fløyte og fire saxofoner)
Som tittelen indikerer, kan enhver lytter tolke musikken utfra egne preferanser. Musikken formes hovedsakelig av rytmiske, klanglige og dynamiske hendelser i stadig akselererende og ritarderende tempi fra makspuls til hvilepuls.
Karsten Brustad: Udjat Cadenza
Udjat Cadenza er et verk for solo eufonium og elektronikk, som denne gang framføres av Geir Davidsen og hans «selvspillende» tuba/juff-ensemble.
KONSEN SINFONIETTA er et av Musikkonservatoriets prosjektensembler. Sinfoniettaen består av studenter og noen ganger ansatte fra Musikkonservatoriet. Konsen Sinfonietta har tidligere spilt på Nordlysfestivalen i Tromsø, Ilios - Festival for ny musikk i Harstad og BrassWind i Bergen. Sinfoniettaen har i tillegg holdt flere egne konserter i Tromsø.
Geir Davidsen, Lars Lien og Rolf Borch er alle førsteamanuenser ved Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet.
VÅRLYD - KONSEN MUSIKKFEST er en ikke-kommersiell musikkfestival av og med Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet. På festivalen vil publikum få et innblikk i noe av aktiviteten som foregår hos oss. Vi har noen ganger også med oss gjestemusikere, artister og dirigenter som jobber med og underviser studentene i tillegg til å medvirke på konserter. Alle konsertene inngår som en del av studentenes utdanning eller de ansattes undervisning eller kunstneriske utviklingsarbeid. Derfor er også hele festivalen aldeles gratis!
I 2024 vil festivalen foregå fra 16.-19. april.
Velkommen på festival!
When: 18.04.24 at 19.00–21.00
Where: Rødbankens festsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-mail: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar