Apparater, instrumenter og maskiner – i vitenskapens tjeneste.

En utstilling om store, små, dyre og helt alminnelige ting som har gjort sin viktige jobb for vitenskapen.

I utstillinga «Apparater, instrumenter og maskiner – i vitenskapens tjeneste" får du oppleve ting som har spilt en viktig rolle for kunnskapsproduksjonen ved UiT Norges arktiske universitet. 

Forskere trenger ting for å finne ut av verden, og tingene er i stadig endring. Mens gårsdagens forskere kunne hente seg en kopp kaffe mens maskinen jobbet, rekker de i dag knapt å blunke. Dette er en utstilling om ting som har spilt en viktig rolle for den fantastiske og mangslungne kunnskapen som er produsert ved UiT Norges arktiske universitet.

- Jeg tror publikum kommer til å bli overrasket over det de får se. Noen av tingene kan ses på som enkle bokser med instrumentpanel, men som har vært revolusjonerende for forskerne. Det er ting som har gjort det mulig å gjennomføre analyser på nanosekund i stedet for over dager, sier prosjektleder for utstillingen, Anita Maurstad.

Tingene i utstillingen kommer fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved UiT Norges arktiske universitet. De utdanner ingeniører, kjemikere, fysikere, geologer, informatikere og matematikere, og tingene i utstillingen har vært deres. Noe har kostet det hvite ut av øyet, men for eksempel Ludvigsekken har vært en billig investering. Alt har vært like kjærkomment for forskerne.

Utstillinga vises til 13.01.19.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Information
Starts: 13. September 2018 kl. 19.00
Ends: 13. January 2019 kl. 23.59
Where: Tromsø Museum
Location / Campus: Tromsø
Target group: All