Russisk filmklubb ved UiT

Velkommen til den russiske filmklubbens siste filmvisning denne sesongen!

På mandag, 8. november, viser vi semestrets siste film – «Batya/Papsen» (2021, 76 min, engelske tekster).

Film «Batya» («Papsen”) er en russisk komedie fra 2021. Regissør: Dmitry Yefimovich. Filmen handler om forholdet mellom foreldre og barn. Hva betyr det å være «en god far»? Hva er «en god barneoppdragelse»? Hva trenger man for å ha en bra barndom, og hvilke verdier skal man formidle videre til barna sine?

En vanlig russisk familie fra Moskva venter på sin farfar som kommer for å feire sin 70-årsdag med familien. Men han kommer ikke. Da bestemmer faren (Maxim, kalt Max) seg for å dra til sin far, og familien blir med ham. Kona til Max mener at dette vil bli en fantastisk mulighet for Max å være sammen med sine barn og bli bedre kjent med dem, siden Max jo hele tiden er på jobb og aldri har tid til sin familie.

På vei til sin hjemby minnes Max sin barndom i Russland på 90-tallet. Landet var i økonomisk og politisk krise, det var mangel på mat og leker. Faren til Max var en vanlig arbeider som var veldig glad i sin sønn, men som hadde sin egen forståelse av hva som er viktig i barneoppdragelsen i de harde 90-årene. I hans oppdragelse av sønnen var det ikke så mye plass til følelser og kjærtegn, men det som var viktig for han, var å forme sønnen til en «ekte sterk mann».

Mens de er på reise, sammenligner Max sine egne opplevelser i barndommen med situasjoner han har hatt med sine barn. De har alt de trenger, alt som han bare kunne drømme om.  Max spør seg selv: Hadde han en god barndom? Var faren glad i ham? Er han selv en god far? Og hva det betyr å være en god far for sine barn?

Filmen presenteres av Elena Bjørgve, universitetslektor, Institutt for språk og kultur ved UiT.

Gratis inngang. Velkommen! 

 

When: 08. November 2021 at 18.00–19.30
Where: Kinosalen 6.222 (hus 6 i Teorifagbygget)
Location / Campus: Tromsø
Target group: Students, Guests, Employees
Contact: Svetlana Sokolova
E-mail: svetlana.sokolova@uit.no
Add to calendar
Attachments / Pictures: