Tromsø Folkekjøkken

I samarbeid med kunstprosjektet Tromsø Folkekjøkken inviterer vi torsdag 28. oktober kl. 17 - 21 til en sosial møteplass på Norges arktiske universitetsmuseum. Velkommen.

Her kan du sammen med Tromsø Folkekjøkken ved Liv Bangsund diskutere og lære mer om matavfall, samtidig som du er med å lage og spise mat som ellers skulle vært kastet. Publikum kan forsyne seg av rettene og ta resten av maten med hjem etter arrangementet.

Mer kortreist og bærekraftig kan maten din nesten ikke bli!

 

Under arrangementet med Tromsø Folkekjøkken vil professor Edel Elvevoll fra UiT kl. 1900 holde foredraget «Skråblikk på fremtidens mat – sjømatens rolle?» Les mer her

 

Vi får også prøve spennende smaksprøver på mat basert på tang fremstillet av Nord Norsk Tang og Plante Foredleri.

 

Med forbehold om endring.

 

Om Tromsø Folkekjøkken:

Et stedsspesifikk deltager-basert kunstprosjekt som startet i april 2014 og som fortsatt er like aktuelt. 

Vi undersøker kunst i offentlige rom og byutvikling, deltar i kunst-prosjekter hvor vi lager arrangementer hvor publikum blir invitert til å delta.

Tradisjonelle nordnorske verdier som dugnad, samarbeid og vennskap på tvers av sosiale, kulturelle og aldersforskjeller er en del av vår filosofi. 

I vårt arbeid har vi fokus på hvordan kunsten kan bidra til kunnskapsproduksjon i samfunnet og utforsker hvordan alternative strukturer kan operere parallelt med et kapitalistisk system - en form for konstruktiv motstand som fungerer fra innsiden, og er produktiv istedenfor kritisk. 

Hver beboer i Norge kaster 46 kg mat hvert år. Totalt kaster innbyggere i Norge over 300 000 tonn mat som kunne vært spist. Matavfall er en unødvendig kilde til forurensning og utslipp av CO2 som bidrar til global oppvarming og klimaendringer. 

Tromsø Folkekjøkkens løsning på dette problemet er å skape sosiale møteplasser hvor innbyggerne kan diskutere og lære mer om matavfall, samtidig som en er med å lage og spise mat som ellers skulle vært kastet.

 

When: 28. October 2021 at 17.00–21.00
Where: Norges arktiske universitetsmuseum
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Responsible: Karen Marie Christensen
Add to calendar