Avsluttende masterkonsert Hvordan kan man som klassisk saxofonist benytte seg av jazzteknikker, og hvor absolutte er egentlig rammene for et notert repertoar komponert for klassisk saxofon? Hva er ”lov” og hva er ”ikke lov”, og hvem eller hva er det som setter grensene for hva jeg kan gjøre musikalsk i forskjellige konsertsituasjoner? Dette har jeg forsøkt å gå i dybden på i mitt masterprosjekt." /> Avsluttende masterkonsert Hvordan kan man som klassisk saxofonist benytte seg av jazzteknikker, og hvor absolutte er egentlig rammene for et notert repertoar komponert for klassisk saxofon? Hva er ”lov” og hva er ”ikke lov”, og hvem eller hva er det som setter grensene for hva jeg kan gjøre musikalsk i forskjellige konsertsituasjoner? Dette har jeg forsøkt å gå i dybden på i mitt masterprosjekt." />

Eksamenskonsert Ola Rokkones, saxofon

Avsluttende masterkonsert

Hvordan kan man som klassisk saxofonist benytte seg av jazzteknikker, og hvor absolutte er egentlig rammene for et notert repertoar komponert for klassisk saxofon? Hva er ”lov” og hva er ”ikke lov”, og hvem eller hva er det som setter grensene for hva jeg kan gjøre musikalsk i forskjellige konsertsituasjoner? Dette har jeg forsøkt å gå i dybden på i mitt masterprosjekt.

I min avsluttende masterkonsert skal jeg derfor forsøke å vise frem så mange av saxofonens paletter og uttrykksmåter som mulig, innenfor rammene av et notert repertoar komponert for klassisk saxofon. Det blir musikk for både alt-, tenor, baryton-, og bassaxofon!

 Det blir en liten hit-parade av verk som jeg har fremført på tidligere masterkonserter, slik som "Alter Ego" av Georges Aperghis, "Duo-Sonata for two baritone saxophones" av Sofia Asgatovna Gubaidulina, og "Saxifraga" av Olav Berg. I tillegg skal jeg fremføre "SOLO" av Klas Torstensson for bassaxofon!

Medvirkende: Friederike Bischoff, klaver

KONSEN EKSAMENSFESTIVAL!
Byens tøffeste og mest velklingende eksamensavvikling!
Studenter ved Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet spiller 47 eksamenskonserter mellom 22. mai og 11. juni. Alle konsertene er åpen for publikum og gratis. Vi håper mange vil komme å høre på. Velkommen!
Disse eksamenskonsertene avslutter studieprogrammene bachelor og master i musikkutøving, eller de avslutter et valgemne, videreutdanningsemne eller deler av studieprogram. Konsertene har ulik varighet, fra 20-60 minutter.
Mer info om hver enkelt konsert kan du finne i vårt eksamensfestivalhefte som legges ut på konsertersteder, og  i vår arrangementskalender på konsen.no
 
Foto: Carl Christian Lein Størmer
When: 08.06.23 at 17.30–18.30
Where: Rødbankens festsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-mail: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar