Noen opplever tiden med sped- og småbarn som spesielt utfordrende. Møter du gravide og foreldre med småbarn i ditt arbeid? Da kan du bidra til at de føler seg tryggere og får et godt samspill med babyen. På dette kurset får du som er ansatt i kommunale- og spesialisthelsetjenester opplæring i tiltaket Foreldre-baby samspill.
Foreldre-baby samspill er et støttetiltak til mødre og fedre med depressive symptomer og babyene deres (opp til 12 mnd). Målet med dette tiltaket er å styrke tilknytningen mellom foreldre og baby. Du får opplæring og veiledning i hvordan man gjennomfører tiltaket. Du lærer også hvordan man utfører hjemmebesøk med filming av samspill, hvordan du kan veilede foreldre og hvordan du kan hjelpe foreldre til å forstå og reagere på barnets signaler.
Målgruppe for opplæringen: Helsesykepleier, jordmor, kommunepsykolog, lege eller andre som jobber med gravide eller sped- og småbarn i kommunale- og spesialisthelsetjenester.
Opplæringens varighet og innhold: To-dagers workshop og veiledning inntil ett år. Godkjent opplæring forutsetter deltakelse på minimum tre digitale veiledningsmøter, samt diskusjon av en case.
Workshop om tiltakets kunnskapsgrunnlag, innhold og praktisk utførelse. Veiledningen varer til du føler deg trygg nok til å jobbe med tiltaket, vanligvis ett år.
Kostnader: Lokal opplæring inkludert veiledning og materiell er gratis fra RKBU Nord.
Tid til opplæring og igangsetting av intervensjonen inkludert mulighet for filming (mobilkamera og lap-top er tilstrekkelig) og evt reiseutgifter dekkes av deltakernes arbeidsgiver. Deler av opplæringen vil foregå på engelsk.
Sted: MH2 U.10.325