autumn
2022
FSK-2040 Bærekraftig sjømat - 30 stp
Course content
Emnet gir en innføring i bærekraftig foredling og omsetning av sjømat. Emnet består av fire moduler: 1) økonomi og strategi, 2) praksis, 3) sjømatproduksjon, 4) marked og internasjonal handel. Gjennom undervisning og praksis skal studentene utvikle kunnskap om regelverk, strategi, verdikjeder, marked, råstoff og produksjonsmetoder i sjømatnæringen, og hvordan disse forholdene henger sammen.Objective of the course
Kunnskap Kandidaten
- har bred kunnskap om faktorer som fremmer eller hemmer bærekraft i sjømatnæringen
- har bred kunnskap om hvordan virksomheter i sjømatnæringen arbeider med og for bærekraft
- har bred kunnskap om planlegging, strategi, konkurransedyktighet og innovasjonsprosesser
- har bred kunnskap om produksjonsmetoder og faktorer som påvirker produktenes kvalitet
- har bred kunnskap om sjømatnæringens rammebetingelser i form av økonomi, regelverk, markedsforhold og internasjonal handel
Ferdighet Kandidaten
- kan anvende relevante teorier og metoder til å løse praktiske og teoretiske problemstillinger i sjømatnæringen
- kan analysere og vurdere hvordan virksomheter i sjømatsektoren arbeider med og for bærekraft, og presentere dette skriftlig og muntlig
- har tilegnet seg jobb- og karriereferdigheter
- kan finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og kvalitet, og presentere dette skriftlig og muntlig
- kan reflektere over og evaluere egen faglig prestasjon og justere denne under veiledning
Generell kompetanse Kandidaten
- har innsikt i relevante etiske problemstillinger knyttet til sjømatnæringen
- kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig, muntlig og gjennom andre relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen sjømatnæringen
Examination
Examination: | Date: | Weighting: | Duration: | Grade scale: |
---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | 29.11.2022 09:00 (Hand out) 13.12.2022 14:00 (Hand in) |
75/100 | 10 Dager | A–E, fail F |
Mappevurdering | 25/100 | A–E, fail F | ||
Coursework requirements:To take an examination, the student must have passed the following coursework requirements: |
||||
Praksis | Approved – not approved | |||
Sjømatproduksjon | Approved – not approved | |||
Økonomi og strategi | Approved – not approved | |||
Marked og internasjonal handel | Approved – not approved |
More info about the coursework requirements
Fire arbeidskrav må være bestått for å kunne gå opp til eksamen:
- Praksis - Obligatorisk oppmøte i praksisbedrift (minimum 80 prosent oppmøte av full arbeidstid). Det må legges fram legeattest eller annen gyldig dokumentasjon ved fravær utover 20 prosent
- Sjømatproduksjon Fordypningsoppgave i sjømatproduksjon. Oppgaven skal presenteres muntlig på seminar. Arbeidskravet gjennomføres enkeltvis eller i grupper.
- Økonomi og strategi Innlevering av oppgave med presentasjon i seminar. Arbeidskravet leveres gruppevis.
- Marked og internasjonal handel Essay på 3000 ord om tema innenfor internasjonal handel med sjømat. Arbeidskravet gjennomføres i grupper.
More info about the portfolio
For praksismodulen: Mappevurdering med tre individuelle innleverte arbeider: CV og søknad, notat om bærekraftanalyse og presentasjon om praksis.
(For de tre modulene økonomi og strategi, sjømatproduksjon, marked og internasjonal handel: en 10 dagers hjemmeeksamen (individuell))
Studentene må ha bestått alle modulene for å bestå eksamen. Det gis bokstavkarakterer A-F, hvor F er ikke bestått. Det gis én samlet karakter der besvarelsene på hver modul teller 25 prosent.
- Contact persons
-
- Earlier years and semesters for this topic