Akkompagnement

STUDIESTED: Tromsø
Piano5.jpg-Studiekatalog-380px-

Dette er et videreutdanningsstudium, men kan også være valgemne i annen utdanning. Studiet går over to semester. Studiet kan tas med klaverinstrumenter og gitar i både klassisk og rytmisk sjanger. Det er stor grad av egenøving og akkompagnering av øvrige studenter og andre samarbeidspartnere. Deltakelse i skolens prosjekter.

Facts

Duration:1 År
Location: Tromsø
Credits (ECTS):30
Qualification:
Admission requirements:Fagstudium i musikkutøving 1. avdeling eller tilsvarende
Application deadline: 15. april
Application code:8003
Apply

Akkompagnering med tilhørende støttedisiplin

  • Partiturspill/besifringsspill (piano - klassisk)
  • Besifringsspill/generalbass (gitar - klassisk)
  • Besifringsspill/prima vista (piano og gitar - rytmisk)

Studenter som ikke har bestått støttedisiplinen Lytting og gehør 2 (5 stp), fra sin grunnutdanning, må ta støttedisiplinen i tillegg til studieenheten.

 

 

Akkompagnement er et studium for de som ønsker å videreutvikle sin utøvende kompetanse som akkompagnatør på et høyt nivå. Gjennom arbeidet med instrumentet og de som studenten skal akkompagnere, skal studentene:

  • Forstå akkompagnatørens rolle
  • Tilpasse sitt akkompagnement til sentrale stiluttrykk og sjangere for ulike soloinstrumenter og kombinasjoner av instrumenter

 

 Fagstudium i musikkutøving 1.avdeling eller høgere utdanning med min.120 sp musikk med utøvende nivå tilsvarende emnene MUS-2201 eller MUS-1202.

Studiet er adgangsregulert.

Semesterprøve i 1. semester.

Eksamenskonsert på 30 min., med individuell utøvende prestasjon som vurderes med Bestått/Ikke bestått. Innlevering av repertoarlister.

  • Akkompagnement 90 min. 
  • Offentlig framført: 30 min.

Akkompagnering av studenter og studentgrupper. Offentlige framføringer og konsertdeltakelse.

Musiker, musikkarbeider.

Deler av studiet kan legges til utlandet, men bør ikke være av større omfang enn ett semester og gjennomføres i løpet av 1. semester. Eksamen skal avlegges ved Universitetet i Tromsø og studenten har selv ansvar for å gjøre avtale med de som skal medvirke ved eksamen og beregne rikelig tid til forberedelse.Bli student ved UiT!Contact
Arne-Elvemo.jpg

Arne Elvemo


Førstekonsulent
Phone: +4777660583 Mobile: 926 01 458 arne.elvemo@uit.no

Related professions