Illustrasjonsbilde
Norsk flagg
Norsk versjon

Valg ved UiT

Ansatte og studenter ved UiT Norges arktiske universitet velger medlemmer til universitetsstyret. Valg til styret gjennomføres hvert fjerde år med unntak av representant med vara for valgkretsen midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling samt studentrepresentanter, som velges hvert år. Arbeidsspråk i universitetsstyret er norsk.

Valg for valgkretsen midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling 2024

Det har i mai 2024 vært gjennomført valg av representant fra midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling til universitetsstyret.
Nå er resultatet klart, og her er de nye styremedlemmene:

For nærmere informasjon, se valgreglene Valgregler+for+institusjonsnivå+gjeldende+fra+250121.pdf (uit.no)

Nominerte kandidater offentliggjøres 26. april 2024. 



Adele Westgård

Jeg er en stipendiat i paleoseanografi og marin økologi i prosjektet ARCLIM (The Arctic Ocean under warm climates) og del av iC3 senter for fremragende forskning ved Institutt for Geovitenskap (IG). I forskningen min utvikler jeg metoder for å rekonstruere påvirkningene av tidligere varme perioder på polhavene og samspill mellom hav, is, og atmosfæren.

Jeg har vært medlem av styret til forskningsskolen GReAT – Geoscience Research Academy of Tromsø | UiT) siden 2021 og er nåværende medleder av gruppa JEDI (justice, equality, diversity, inclusion) ved IG. Dette er roller som har gitt meg mulighet til å fremme et godt, trygt og rettferdig arbeidsmiljø, spesielt for yngre forskere ved IG. Tema jeg ønsker å fremme ved universitetet er pliktarbeid, midlertidige kontrakter, å støtte tradisjonelt underrepresenterte grupper og minoriteter samt å bruke min stemme i støtte for yngre forskere og studenter. Som medlem av universitetsstyret vil jeg spesielt støtte mine kolleger som er midlertidige ansatte og generelt være en stemme for de som ikke har en plass rundt bordet.



Lennart Maximilian van Ligtenberg

Hei, jeg heter Lennart Maximilian van Ligtenberg og stiller til valg som representant for midlertidig ansatte ved UiT. For tiden er jeg stipendiat ved det helsevitenskapelige fakultet og nåværende vara representant i Universitetsstyret. Opprinnelig er jeg fra Nederland, men flyttet til Norge og integrerte meg ved UiT og her har jeg vært i 5 år.

Mange av dere kjenner meg kanskje også igjen som aktivt medlem i stipendiat og postdoc miljøet etter 2 år som styremedlem i TODOS. I tillegg til dette har jeg også vært aktivt styremedlem i studentidretten og jeg har en bred kompetanse i ulike typer styreverv og mandater. Den kanskje viktigste erfaringen jeg har med meg er min unike innsikt i problemstillinger hos særlig stipendiater og postdoc her ved UiT og jeg har ett bredt nettverk i miljøet og er ikke redd for å ta tak i saker. I tillegg har jeg arbeidet tett med tidligere representant for dette vervet og har en helt unik innsikt i hvordan styret arbeider, hvilke saker som kommer, historikken og debatten i ulike saker og jeg er kjent med hvordan arbeidet skal foregå for å kunne føre til endringer. Jeg vil derfor klare å fronte og best mulig sikre våre interesser som midlertidig akademisk ansatte ved UiT.

Mitt viktigste arbeid som representant for vår gruppe av midlertidige ansatte er å sørge for at våre rettigheter og interesser blir hørt og ivaretatt i styrets arbeid. Jeg brenner for å gjøre veien fra midlertidig ansettelse til fast ansettelse, der det er mulig, så kort og gunstig som mulig. Jeg kan gi en kontinuitet og innsikt i arbeidet som pågår og som vil komme opp i påfølgende periode og tror vi alle kan få utbytte for det! Stem på meg for å få en erfaren representant som har innsikt i sakskartet og som ikke er redd for å ta i ett tak!



Ragnar Seton

Jeg er PostDoc på institutt for fysikk og teknologi i forskningsgruppen Ultralyd, mikrobølger og optikk. Min forskning er fokusert på chip-basert spektroskopi for høyoppløsnings måling av gass. Selv om det virker som ett smalt fokus har dette feltet stor anvendelighet og relevans for ett bredt fagfelt. Vi samarbeider med flere andre institutt innen geovitenskap, mikrobiologi og andre tverfaglige forskningssenter.

Før jeg begynte ved UiT tok jeg doktorgrad ved Uppsala Universitet. Der var jeg også med å grunnlegge, og satt i styre, for en lokal fagforening. Som stipendiat fulgte det naturlig att jeg frammet spørsmål som er viktig for arbeidssituasjonen for personer med midlertidig ansettelse. Disse spørsmålene var også ett fokus under min tid ved Karolinska Institutet i Stockholm der jeg arbeidet som forsknings ingeniør i to år før min tid som stipendiat. Som verneombud for vår lab deltok jeg i universitetets sentrale styre for verneombud og da jeg ikke personlig var midlertidig ansatt var en stor andel av de ansatte ved KI det. Dette medførte att en stor del av mitt arbeid som representant for disse innebar ivaretagelse av interessene til de midlertidige ansatte under styremøtene.



Sofie Elise Quist

Jeg hedder Sofie og jeg er fra Danmark og er stipendiat ved Norsk Senter for Havret på juridisk fakultet. Min forskning er knyttet til Aurora centret,  og fokuserer på hvordan havretten kan støtte mere bæredygtige og retfærdige fødevaresystemer. Jeg er uddannet indenfor menneskerettigheder, og inden jeg startede som stipendiat ved UiT arbejdede jeg i NGO sektoren i Skotland, hvor jeg fik en stor indsigt i hvordan beslutningsprocesser bedre kan inkludere underrepresenterede grupper. Jeg har tidligere haft bestyrelses roller og været representant, bl.a. som frillig i retshjælp for asylansøgere og som bestyrelsesmedlem i Out Shared Outdoors, en Skotsk organisation for inkludering og anti racisme i friluftslivet. På UiT sidder jeg i forskningsudvalget på juridisk fakultet og er en del af Students for Palestine.

Denne erfaring vil jeg gøre nytte af i universitetetsstyret, hvor jeg først og fremmest ønsker at støtte op om et godt og trygt arbejdsmiljø. Specielt for medarbejdere og studenter som er ikke er repræsenteret i styret. Jeg vil arbejde for fair forhold for midlertidigt ansatte, for solidaritetsarbejde, og for at mine kollagaer har gode forudsætninger for at være med til at skabe  et godt forsknings og undervisningsmiljø.



Jeg stiller som kandidat til universitetsstyret da jeg mener at universitetet bør være et sted for mangfoldige, dissidente stemmer, konstant i forkant av samfunnsspørsmål og et sted hvor uavhengig og kritisk forskning fremmes, i motsetning til å være en forlengelse av statens innenlands og utenlands politikk. Universitetet bør opprettholde de høyeste etiske standarder når det gjelder forskning og utdanningsledelse samt internasjonale samarbeid og innkjøpsavtaler. Det har dog nylig vist seg at mange studenter og midlertidige ansatte ikke tør å heve stemmen, da de frykter at dette vil påvirke deres fremtidige jobbutsikter negativt, dette er en farlig tendens.

Jeg mener det er nødvendig med kritiske stemmer representert på dette nivået ved universitetet. Jeg har sett hvordan følgende temaer har blitt nedprioritert gjennom årene og hvordan studentenes og ansattes stemmer oftere ikke blir hørt:

Universitetet har blitt en politisk arena hvor staten og politikere kan presse sin agenda samtidig som kvalitet og tilgjengelighet til utdanning er nedprioritert. Eksempler på dette er dobbeltmoralen til universitetets tilnærming til krigen i Ukraina versus det nåværende folkemordet i Palestina.Studier knyttet til forsvar er prioritert, mens andre studieprogram har fått store økonomiske kutt.Beslutningen om å ha svært høye semesteravgifter for internasjonale studenter fra land utenfor EU/Schengen.

I denne sammenhengen mener jeg at min motivasjon for å bidra til en inkluderende, rettferdig, transparent og moralsk orientert politikk ved universitetet er både betimelig og kritisk.



Har du spørsmål rundt valg til universitetsstyret?
Send e-post til: valgstyret@uit.no  

Valgregler og andre lenker finner du under knappen Ressurser