Mer om hvordan sykepleierstudiet ved UiT er organisert

Et godt valg, hvis du ønsker å være sikret jobb over hele landet samt EU-land, bli utfordret på mange, varierte og spennende arbeidsoppgaver og med muligheter for å velge noe å jobbe med, som akkurat du vil trives med. For deg som liker å jobbe med, og sammen med andre mennesker.

Når du velger UiT Norges arktiske universitet, kan vi tilby sykepleierutdanning på mange studiesteder og campuser.

Hammerfest tilbyr fleksibel og samlingsbasert sykepleierutdanning flere steder i Finnmark fylke, både fulltid (3år) lokalisert i Hammerfest og deltid (4 år) med studiegrupper i Kirkenes, Alta og Kautokeino. Fulltidsstudiet i Hammerfest er fra høsten 2024 fleksibelt og samlingsbasert med ukesamlinger ca. en gang pr. måned.

Tromsø tilbyr også fulltid med opptak hver høst. De tilbyr også desentralisert deltidsutdanning med opptak annethvert vårsemester, med studiesteder i Midt-Troms, Nord-Troms og Tromsø.

Harstad tilbyr årlig fulltidsutdanning og deltidsutdanning med opptak hvert andre år, studiested Harstad.

Narvik har årlig opptak til fulltidsutdanning, studiested Narvik.

Alle våre sykepleierutdanninger samarbeider tett, og har i all hovedsak arbeidskrav og eksamener på samme tidspunkt. Det samme gjelder praksisemner. Praksisstudier utgjør halvparten av utdanningen. 6 praksisemner på 8 uker hver, fordelt over studiets tre eller fire år. Vi tilbyr spennende muligheter for praksisavvikling utenfor studiestedet, og du må påregne deler av praksis i distriktet.

Timeplanene vil være ulike mellom studiestedene, selv om læringsutbytter og rekkefølge på emner vil være lik.

Vi har ett emne mot slutten av studiet, med ulikt innhold for hvert av studiestedene.

Hammerfest: Distriktssykepleie, Tromsø: Akuttmedisin og tverrprofesjonell samarbeidslæring, Harstad: Tverrprofesjonell samarbeidslæring og Narvik: Villmarksmedisin.

Klikk på tema for hvert campus/studiested, hvis du vil ha mer informasjon om hva du kan lære i de ulike emnene.

Velkommen som søker til bachelor i sykepleie ved UiT Norges arktiske universitet.