MSc students
2022–2023
Frida Bakkehaug Kristiansen. Hvordan vil biokjemisk sammensetning og fettsyreprofil i oppdrettslaks (Salmo salar) påvirkes, dersom kiselalger inngår som en komponent i laksefôret? Supervisors: Edel O. Elvevoll & Karl-Erik Eilertsen
2021-2022
Anders Dame Fotland (2022) Næringsinnhold av økologisk og konvensjonell oppdrettslaks (Salmo salar L.) - Med fokus på fett- og proteininnhold. Supervisors: Edel O. Elvevoll & Karl-Erik Eilertsen
Ola Drablos Landa (2022) Påvirkning av sesongmessige variasjoner på den biokjemiske sammensetningen til kiselalgen Porosira glacialis. Supervisors: Richard Ingebrigtsen, Lars Dalheim, Edel O. Elvevoll
Rikke Otting Sommerlund (2022) Mel av grisetang og mikroalger til bruk i fiskefôr? Kjemisk sammensetning og in vitro fordøyelse av protein. Supervisors: Ragnar L. Olsen & Edel O. Elvevoll
Anna Mjøen Holstad (2022) Biokjemisk sammensetning av gonader fra kråkeboller (Strongylocentrotus droebachiensis) -Effekt av sesong, miljø og fôrsammensetning. Supervisors: Karl-Erik Eilertsen & Edel O. Elvevoll & Mari Johannesen Walquist
Synneva Berge Giæver (2022). Sukkertare (Saccharina latissima) som proteinkilde. Effekt av bearbeiding/fraksjonering på fordøyelighet. Supervisors: Karl-Erik Eilertsen & Edel O. Elvevoll & Mari Johannesen Walquist
Ólavur Grønadal (2022). Variasjon i biokjemisk sammensetning i oppdrettslaks (Salmo salar L.) fra Færøyene med fokus på essensielle fettsyrer. Supervisors: Karl-Erik Eilertsen & Mari J. Walquist
2020–2021
Andreas Langdal (2021) Carbon Footprint and Nutrient Density of Underutilized Norwegian resources. (barred) Supervisors: Edel O. Elvevoll, Karl-Erik Eilertsen & Ida-Johanne Jensen
Signy A. L. Killingmo (2021) Biokjemisk sammensetning og bioaktivitet i hydrolysert sjøpølse, mikroalger og mesopelagiske organismer. https://munin.uit.no/handle/10037/22318 . Supervisors: Mari Walquist, Karl-Erik Eilertsen og Edel Oddny Elvevoll.
Camilla Johnsen (2021) In vitro fordøyelse av fett fra kiselalgen Porosira glacialis. https://hdl.handle.net/10037/22321 Supervisors: Ragnar L. Olsen & Edel O. Elvevoll
Toril Fagerli (2021) Utnyttelse av nye marine ressurser fra lavtrofiske nivå; mesopelagisk fisk og rød sjøpølse (Parastichopus tremulus). Supervisors: Ida-J.Jensen and Eirin Marie Skjøndal Bar
BSc
Thea Kvalsvik (Høst 2021) Taurine - The wonder molecule? Health benefits.Veileder: Monica A Sundset
Else Marie Eriksen (Vår 2021) Litteratur review på mikrobene i fordøyelsessystemet og dere rolle som «metabolsk filter» i nedbrytningen av mat – effekt av diett, mikrober og deres nedbrytningsprodukter i aterosklerose / åreforkalkning (hjertekarsykdom). Veileder: Monica A Sundset
Emma Tønnesen Haugnes (2021) Nye marine ressurser til mat - Potensialet for mat og fôr fra makroalgeproduksjon i Norge Supervisor Edel O. Elvevoll
Kristina Maria Solvang (2021) BÆREKRAFTIG FÒR I NORSK LAKSEOPPDRETT - Hvor bærekraftig er egentlig bruken av fôr til norsk lakseoppdrett? Supervisor Edel O. Elvevoll