Illustrasjonsbilde

Studieteknikk

Studieteknikk Norsk flagg

Det finnes mange måter å nærme seg studiehverdagen på, og alle er forskjellige. Noen arbeider godt i surret på Universitetsbiblioteket, mens andre må ha total stillhet for å konsentrere seg. Alle mennesker lærer forskjellig og det er ikke nødvendigvis slik at det som fungerer for kompisen eller venninnen din fungerer for deg. Det er viktig at du stoler på deg selv og følger den arbeidsmåten du synes fungerer!

Studieteknikk er en samlebetegnelse på arbeidsmåter du kan benytte deg av når du skal lære noe. Hensikten med slike teknikker er å optimalisere læring. Som ny student er du kanskje usikker på hvilke arbeidsmåter dette kan være?

Strategier for bedre læring

Videoene forklarer prinsipper for hvordan du lærer best i en studiesammenheng, og forslår konkrete læringsstrategier og studieteknikker basert på disse. Videoene tar for seg mange ulike temaer og teknikker. Metakognisjon og selvregulering er for eksempel viktig når du skal planlegge og gjennomføre våre egne læringsaktiviteter. I videoene får du også presentert tre viktige prinsipper i læringsaktiviteter:

  • vi husker bedre det vi forstår
  • vi må øve oss for å lære, og
  • vi må ha fokus på det vi holder på med.

Videoene gir også tips til tidsfordeling av arbeidsøkter, planlegging, selvtesting, mønstergjenkjennelse, og å ta notater. Husk også at det er viktig å delta på undervisning, og kanskje skaffe deg en kollokviegruppe (studie – eller skrivegruppe).

Se videoserien “Strategier for bedre læring” på Vimeo

Ressursark (pdf)

Klikk på de aktuelle rutene nedenfor for mer informasjon om hvert tema.

Er det noe du skulle ønske vi hadde et ressursark om? Tips oss på skrivesenter@uit.no

Fremdriftsplan - maler (pdf)

Les om UiT-studenters egne erfaringer med studieteknikk (pdf)

chat loading...